Sebze Soslu Mantı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Soslu MantıSebzeli Mantı - Sebze Soslu Mantı Yapımı - Değişik Mantı Tarifleri içindekiler 1 patlıcan 1-2 havuç 2 soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 ml et suyu 1-2 çorba kaşığı çekirdeksiz zeytin Tuz Karabiber Yarım demet fesleğen 800 gr soyulmuş domates konservesi 1 tatlı kaşığı mercan köşk Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 2 çorba kaşığı kapari 500 gr hazır ![]() hazırlanışı Patlıcanı yıkayıp kurulayın Küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin Havuçları temizleyip doğrayın Soğan ve sarımsağı da soyup doğrayın Yağı derin bir tavada kızdırın Soğan ve sarımsağı kavurun Havuçları da ilave edip kavurmaya devam edin Et suyunu da ekleyip 5 dakika kadar pişirin Bu arada doğranmış patlıcanları yıkayıp kurulayın Zeytinleri ikiye bölün Fesleğeni yıkayıp kuruladıktan sonra yapraklarını ayıklayın Patlıcanı domates, kekik ve limon rendesi ile karıştırın Havuçlara ilave edip 5 dakika daha pişirin Mantıyı geleneksel yöntemlere göre haşlayın Kapari ve zeytinleri sosa ilave edip karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın Mantının üzerine sebze sosunu dökün ve fesleğen yaprakları ile süsleyin ![]() |
|
|
|