Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayramı, hatay, kömbesi, ramazan, yöresi

Hatay Yöresi Ramazan Bayramı Kömbesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Yöresi Ramazan Bayramı Kömbesi



Kömbe tarifleri - Hatay yöresi kömbe tarifi - Resimli kömbe









MALZEMELER:


500 gr margarin

250 gr şeker(toz şeker)

125gr su

kabartma tozu 1 adet

vanilya 1 adet

amonyak tozu(1 çay kaşığı)

kömbe baharatı(özellikle)

aldığı kadar un



HAZIRLANIŞI:


Eritilmiş margarini bir kabın içine alıp şekeri kataılır,şekerle margarin iyice karıştırılır(elle)


şeker margarinin içinde eriyince, unun içine su hariç tüm malzemeler karıştırılırkarışım olan unu margarinin içine dökülüriyice yoğrulur


PÜF NOKTASI:


hamurun suyunu katmadan önce avuç içinde güzelce ovuşturulur gevrek olması için


daha sonra suyunuda katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilirhazırlanan hamur bezelere bölünürbezeleri yuvarlayarak susama batırılır ve kömbe kalıbı vardır genelde aktarlarda olur kömbe kalıbına basarak şekil verilir ,sonra ters çevrilir desen ortaya çıkmış olur


şekillenirdiğimiz hamurları tepsiye dizerek 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.