![]() |
Hatay Yöresi Ramazan Bayramı Kömbesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hatay Yöresi Ramazan Bayramı KömbesiKömbe tarifleri - Hatay yöresi kömbe tarifi - Resimli kömbe ![]() MALZEMELER: 500 gr margarin 250 gr şeker(toz şeker) 125gr su kabartma tozu 1 adet vanilya 1 adet amonyak tozu(1 çay kaşığı) kömbe baharatı(özellikle) aldığı kadar un HAZIRLANIŞI: Eritilmiş margarini bir kabın içine alıp şekeri kataılır,şekerle margarin iyice karıştırılır ![]() şeker margarinin içinde eriyince, unun içine su hariç tüm malzemeler karıştırılır ![]() ![]() ![]() PÜF NOKTASI: hamurun suyunu katmadan önce avuç içinde güzelce ovuşturulur gevrek olması için ![]() daha sonra suyunuda katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() şekillenirdiğimiz hamurları tepsiye dizerek 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|