![]() |
Hatay Yöresi Ramazan Bayramı Kömbesi
Kömbe tarifleri - Hatay yöresi kömbe tarifi - Resimli kömbe
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: 500 gr margarin 250 gr şeker(toz şeker) 125gr su kabartma tozu 1 adet vanilya 1 adet amonyak tozu(1 çay kaşığı) kömbe baharatı(özellikle) aldığı kadar un HAZIRLANIŞI: Eritilmiş margarini bir kabın içine alıp şekeri kataılır,şekerle margarin iyice karıştırılır.(elle) şeker margarinin içinde eriyince, unun içine su hariç tüm malzemeler karıştırılır.karışım olan unu margarinin içine dökülür.iyice yoğrulur. PÜF NOKTASI: hamurun suyunu katmadan önce avuç içinde güzelce ovuşturulur gevrek olması için. daha sonra suyunuda katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.hazırlanan hamur bezelere bölünür.bezeleri yuvarlayarak susama batırılır ve kömbe kalıbı vardır genelde aktarlarda olur .kömbe kalıbına basarak şekil verilir ,sonra ters çevrilir desen ortaya çıkmış olur. şekillenirdiğimiz hamurları tepsiye dizerek 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.