![]() |
Kahvaltılık Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltılık Hamur İşlerikahvalltılık tarifleri - pratik kahvaltılıklar - pratik hamurişi tarifler ![]() Otlu Ekmek Hamuru Kızartması Malzemeler 1 adet ekmek hamuru 1 avuç maydanoz 1 avuç dere otu kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ![]() Hamura ilave edin ![]() ![]() Gerekirse yapışmaması için hafifçe unlayın ![]() Hamurdan küçük parçalar alıp simit şekli verin ![]() Bol kızgın yağda kızartın ![]() Kahvaltılık Krep Tarifi ![]() Malzemeler 2 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz pişirmek için margarin Hazırlanışı Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın ![]() Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın ![]() Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin ![]() ![]() Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın ![]() Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin ![]() İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister ![]() Biraz pratik yapmanız gerekecektir Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz ![]() Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır ![]() Herkese afiyet olsun Ekmek Pizzası Tarifi ![]() Malzemeler Ekmek dilimleri Sürmelik tereyağ ya da margarin Kuru fesleğen Karışık baharat Ketçap Kaşar peynir Sucuk Hazırlanışı Esmer,beyaz,kepekli arzunuza göre dilimleyin ![]() Dilimlerin çok kalın olmaması lazım ![]() Bayat ekmeğiniz varsa da değerlendirmiş olursunuz ![]() ![]() Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine az az tereyağ sürün ![]() Üzerine 1 er çay kaşığı kadar ketçap sıkın ve yaydırın ![]() Üzerine baharat serpin ![]() ![]() Karışık kahvaltılık baharatı da serperim ![]() Sonra üzerlerine kaşarları dilimleyin ![]() Son olarak da üzerlerine sucukları koyun ![]() 200 derecede 10-15 dakikada pizzanız hazırdır ![]() Kabaran Hamur Kızartması Tarifi ![]() Malzemeler 1 kase yoğurt 1 adet yumurta; 1 paket kabartma tozu un, tuz Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırarak ve alabildiğince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun ![]() Hamuru oklava yardımı ile çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde (yaklaşık yarım cm kalınlığında) açınız ![]() Açtığımız hamuru bıçak yardımı ile kare parçalara bölün (resimde ki gibi )ve kabarması için bol, kızgın yağda kızartın ![]() Çok hafif, ekonomik, çok kolay ve kısa zamanda hazırlayabileceğiniz bir tarif ![]() Kahvaltıda da servis yapabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|