Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, işleri, kahvaltılık

Kahvaltılık Hamur İşleri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltılık Hamur İşleri



kahvalltılık tarifleri - pratik kahvaltılıklar - pratik hamurişi tarifler

Otlu Ekmek Hamuru Kızartması
Malzemeler


1 adet ekmek hamuru

1 avuç maydanoz

1 avuç dere otu

kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı


Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın

Hamura ilave edin Biraz yoğurarak karışmasını sağlayın

Gerekirse yapışmaması için hafifçe unlayın

Hamurdan küçük parçalar alıp simit şekli verin

Bol kızgın yağda kızartın

Kahvaltılık Krep Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta

1,5 su bardağı un

1 su bardağı su

Yarım su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

pişirmek için margarin

Hazırlanışı


Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın

Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın

Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin

Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın

Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin


İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister

Biraz pratik yapmanız gerekecektir

Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz

Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır

Herkese afiyet olsun


Ekmek Pizzası Tarifi


Malzemeler

Ekmek dilimleri

Sürmelik tereyağ ya da margarin

Kuru fesleğen

Karışık baharat

Ketçap

Kaşar peynir

Sucuk


Hazırlanışı


Esmer,beyaz,kepekli arzunuza göre dilimleyin

Dilimlerin çok kalın olmaması lazım

Bayat ekmeğiniz varsa da değerlendirmiş olursunuz

Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine az az tereyağ sürün

Üzerine 1 er çay kaşığı kadar ketçap sıkın ve yaydırın

Üzerine baharat serpin Biz fesleğeni çok yakıştırıyoruz

Karışık kahvaltılık baharatı da serperim

Sonra üzerlerine kaşarları dilimleyin

Son olarak da üzerlerine sucukları koyun

200 derecede 10-15 dakikada pizzanız hazırdır
Kabaran Hamur Kızartması Tarifi

Malzemeler
1 kase yoğurt

1 adet yumurta;

1 paket kabartma tozu

un, tuz

Hazırlanışı


Tüm malzemeleri karıştırarak

ve alabildiğince un ekleyerek

kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun

Hamuru oklava yardımı ile çok ince ve

çok kalın olmayacak şekilde (yaklaşık yarım cm kalınlığında) açınız

Açtığımız hamuru bıçak yardımı ile kare

parçalara bölün (resimde ki gibi )ve kabarması için bol,

kızgın yağda kızartın

Çok hafif, ekonomik,

çok kolay ve kısa zamanda hazırlayabileceğiniz bir tarif

Kahvaltıda da servis yapabilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.