![]() |
Zeytinli Pratik Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Pratik Poğaçazeytinli poğaça nasıl yapılır - kolay poğaça tarifi - poğaça tarifleri ![]() Zeytinli pratik poğaça malzemeleri 2 ![]() 1 ![]() 1 çay bardağı zeytinyağı 100 gr tereyağı 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 200 gr beyaz peynir Yarım demet dere otu 1 kase kalamata zeytin 1 çorba kaşığı susam 1 çorba kaşığı çörek otu Zeytinli pratik poğaça hazırlanışı Yumurtanın akını sarısından ayırın ![]() Tereyağını oda ısısında yumuşatın ![]() Beyaz peyniri ufalayın ![]() Kalamata zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın ![]() Unu bir kaba eleyin ![]() Yoğurt,zeytin yağı, tereyağı, yumurta akı ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ![]() Pürüzsüz orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Dere otunu temizleyip kıyın ve peynirle harmanlayın ![]() Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yada elips şeklinde avucunuzun içinde açın ![]() Ortasına peynirli karışımdan paylaştırıp kapatın ![]() Poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ![]() Üzerlerine kalan yumurta sarısını sürün, çörek otu ve susam serpiştirin ![]() Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin ![]() Sıcak veya ılık servis yapın ![]() Zeytinli pratik poğaça artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|