![]() |
Yufkalı Paça Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkalı Paça BöreğiYufkalı Paça Böreği Tarifi - Yufkalı Paça Böreği Yapılışı - Yufkalı Paça Böreği Nasıl Yapılır - Yufkalı Paça Böreği Malzemeleri Kullanılacak Malzemeler 1 adet yumurta (yufkası için) ılık su (yufkası için) tuz (yufkası için) Kızartmak için yağ 500gr un (yufkası için) 2 adet paça Hazırlanma Şekli Su böreği tarzında yoğurulup ve yufkalar açıp gayet vasi [bol] tavada veya kenarlı tepside bol revgan-ı sadede birer birer kızartıp kevgire alarak yağı süzüldükde misal yirmi yufkanın onunu aralarına koyu paça suyunu serperek kenarlı tepsiye istif etmeli muahharen ilik gibi gayet pişmiş paçaları kemiklerinden ayırıp üzerine bolca döşemeli ![]() ![]() Aşçıbaşı, 1900 Osmanlı Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
|