![]() |
Yufkalı Paça Böreği
Yufkalı Paça Böreği Tarifi - Yufkalı Paça Böreği Yapılışı - Yufkalı Paça Böreği Nasıl Yapılır - Yufkalı Paça Böreği Malzemeleri
Kullanılacak Malzemeler 1 adet yumurta (yufkası için) ılık su (yufkası için) tuz (yufkası için) Kızartmak için yağ 500gr un (yufkası için) 2 adet paça Hazırlanma Şekli Su böreği tarzında yoğurulup ve yufkalar açıp gayet vasi [bol] tavada veya kenarlı tepside bol revgan-ı sadede birer birer kızartıp kevgire alarak yağı süzüldükde misal yirmi yufkanın onunu aralarına koyu paça suyunu serperek kenarlı tepsiye istif etmeli muahharen ilik gibi gayet pişmiş paçaları kemiklerinden ayırıp üzerine bolca döşemeli. Diğer on yufkayı keza paça suyu serperek istif edip fırına vermeli pişip çıkarıldıkda eğer matlup ise limon sıkıp sıcak sıcak tenavül etmeli. Aşçıbaşı, 1900 Osmanlı Yemek Kültürü |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.