Biberiyeli Pide Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberiyeli Pide EkmekMALZEMELER: 500 gr un,1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye, 1/2 su bardağı ekşi maya (ekşi mayanız yoksa yaş veya kuru mayanızı 1/2 paket koyun), 1/4 paket yaş veya kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/3 su bardağı su, üzeri için: 1 yumurtanın beyazı susam ![]() YAPILIŞI: Hamur malzemelerini karıştırıp hamur yapın Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin![]() Fırını açın ve ısınınca kapatın Kapağı kapalı olarak hamuru fırında 1 saat mayalandırın![]() Hafif unlanmış kalıba hamuru yerleştirin (kelepçeli kek kalıbı uygun oluyor)![]() Tekrar ılık fırında 50 dakika mayalandır ![]() Üzerini bıçakla çizin, yumurta akı sürüp susam serpin ![]() 250 derece fırında kızarana kadar pişirin ![]() alıntı |
|
|
|