Bademli Armut Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Armut TatlısıMalzeme 5 adet armut 1 çay bardağı badem içi (File) 1 su bardağı şeker 50 gr Bizim Margarin 1 adet yumurtanın sarısı 1 su bardağı İçim Süt ¼ çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Nişasta Hazırlanışı • Armutları yıkayıp dibi düz bir kabın içine dizin • Üzerine toz seker ile 1,5 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişirin • Ateşten aldıktan sonra soğutun Kremanın Hazırlanışı : • Sütü kaynatın • Bir kap içine yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve 1/2 su bardağı suyu koyup, karıştırın • Karışımı süzüp kaynayan sütün üzerine ekleyin ve iyice karıştırın • Bir kaynatımdan sonra ateşten alın • Pişirdiğiniz armudun şerbetinden 1 çay bardağı alıp, yaptığınız kremaya yedirin • Yağı da ilave ettikten sonra servis tabağına koyup biraz yayın • Armutları bademe bulayarak kremanın üzerine yerleştirin • Kalan bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın Not : İstenildiğinde armut sadece krema ile servis yapılabilir alıntı |
|
|
|