Ayranlı Naneli Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayranlı Naneli EkmekMALZEMELER • Hamur • Maya 11 gr (1 paket) • Un 500 gr (4 5 su bardağı) (4 5 su bardağı) • Tereyağı 20 gr (1 yemek kaşığı) • Şeker 20gr (1 çorba kaşığı) • Tuz 3 tutam • Ayran 320 gr (1 5 su bardağı) • Kuru nane 2 çorba kaşığı HAZIRLANIŞI Un, ayran, tuz, maya, şeker ve nane yoğrulur Son olarak tereyağı eklenir Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğrulur Hamur 20 dk dinlendirildikten sonra kesilerek istenilen şekil verilir Kabarması için 30 dk bekletilir 220 °C fırında 15 - 20 dk pişirilir alıntı |
|
|
|