kuru yufka böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
kuru yufka böreğiMalzemeler:Kuru Yufka ( Ordu Yöresinde Yapılan)9 adetSıvıyağ (1 çaybardağ)ıpeynir (300 gr) Maydanoz ½ demet Yapılışı : Kuru Yufkalar hafif tuzlu suda ıslatılır Teflon Tavaya sıvıyağ konur üstüne 3 kat yufka döşenir Üçüncü katın ortasına peynir ve maydanoz karışımından yapılan harç konulur Kısık ateşte alt üst edilerek kızartılır Sıcak olarak servis yapılır![]() Not : Kuru Yufka Böreği yörede genellikle peynir ve çökelekle yapılır Ancak istenirse kıymalı patatesli ıspanaklı v s iç konularak ta yapılabilir
|
|
|
|