Kıymalı Tatar Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Tatar BöreğiGereçler: 2 bardak tepeleme buğday unu 1 adet yumurta ü 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz İçi: 150 gr koyun kıyması 1 baş soğan tuz-karabiber 2-3 sap maydanoz Üstü için: 1 orta boy yoğurt 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Yapılışı: 1 Un, tuz, yumurta ve suyla katıca bir hamur hazırlayın 30 dakika dinlendirin![]() 2 Hamuru oklavayla 2 mm incelikte açın Üç parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin Sonra 4-5 cm karelere ayırın![]() 3 Kıyılmış soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiberi birlikte karştırın Hamurların ortasına iri fındık büyüklüğünde bu içten koyun ve üçgen şeklinde kapatın![]() 4 Bir tencereye 7-8 bardak su koyun 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyun Kaynamaya başlayınca hamurları içine atın 15-20 dakika pişirin Kevgirle servis tabağına çıkartın Üzerine sarmısaklı yoğurt, kırmızıbiberli yağ döküp servis yapın![]() Not: Artan hamurlu suyu, un çorbası yaparak değerlendirin
|
|
|
|