ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kıymalı Tatar Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178911)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:40 PM

Kıymalı Tatar Böreği
 
Gereçler:

2 bardak tepeleme buğday unu

1 adet yumurta ü

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

İçi: 150 gr koyun kıyması

1 baş soğan

tuz-karabiber

2-3 sap maydanoz Üstü için: 1 orta boy yoğurt

2 diş sarmısak

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı:

1. Un, tuz, yumurta ve suyla katıca bir hamur hazırlayın. 30 dakika dinlendirin.

2. Hamuru oklavayla 2 mm incelikte açın. Üç parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Sonra 4-5 cm karelere ayırın.

3. Kıyılmış soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiberi birlikte karştırın. Hamurların ortasına iri fındık büyüklüğünde bu içten koyun ve üçgen şeklinde kapatın.

4. Bir tencereye 7-8 bardak su koyun. 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyun. Kaynamaya başlayınca hamurları içine atın. 15-20 dakika pişirin. Kevgirle servis tabağına çıkartın. Üzerine sarmısaklı yoğurt, kırmızıbiberli yağ döküp servis yapın.

Not: Artan hamurlu suyu, un çorbası yaparak değerlendirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.