![]() |
Kıymalı Tatar Böreği
Gereçler:
2 bardak tepeleme buğday unu 1 adet yumurta ü 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz İçi: 150 gr koyun kıyması 1 baş soğan tuz-karabiber 2-3 sap maydanoz Üstü için: 1 orta boy yoğurt 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Yapılışı: 1. Un, tuz, yumurta ve suyla katıca bir hamur hazırlayın. 30 dakika dinlendirin. 2. Hamuru oklavayla 2 mm incelikte açın. Üç parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Sonra 4-5 cm karelere ayırın. 3. Kıyılmış soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiberi birlikte karştırın. Hamurların ortasına iri fındık büyüklüğünde bu içten koyun ve üçgen şeklinde kapatın. 4. Bir tencereye 7-8 bardak su koyun. 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyun. Kaynamaya başlayınca hamurları içine atın. 15-20 dakika pişirin. Kevgirle servis tabağına çıkartın. Üzerine sarmısaklı yoğurt, kırmızıbiberli yağ döküp servis yapın. Not: Artan hamurlu suyu, un çorbası yaparak değerlendirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.