Patetesli Ev Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patetesli Ev EkmeğiGereçler: 8-9 bardak kepekli un 2-3 adet haslanmış patates 2 tepeleme yemek kaşığı yaş maya 2 1/2 – 3 bardak ılık su veya süt 1 yemek kaşığı silme tuz Yapılışı: 1-Çukur bir kaba unla tuzu ekleyin Unun ortasında ılık suyun yarısıyla mayayı ezin![]() 2- Patatesleri rendeleyip unun etrafına serpiştirin Kalan ılık su veya sütü azar azar katarak unla patatesleri karıştırıp yoğurarak bir hamur yapın![]() 3-Üzerini kalın bir bezle kapatın Ilık bir yerde 35-40 dakika bekletin Kabaran hamuru 2-3 dakika daha yoğurun; uzatıp tekrar katlayın 30 dakika ikinci kez mayalandırın![]() 4-iki uzun ekmek kalıbı veya yüksek kenarlı bir tepsi yağlayın Ekmek hamurundan yarısına kadar doldurun Çatalla veya bıçağın sırtıyla çizgiler yapın Üstünü örtün, kalıbın ¾ üne çıkacak kadar kabarmasını bekleyin(20 dk)5- Isıtılmış sıcak fırında, önce ateşi hafifleterek 20 dakika, sonra normal dereceye getirerek 20 dakika daha pişirin
|
|
|
|