![]() |
Bayram Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram TatlısıBayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Nasıl Yapılır - Bayram Tatlısı Malzemeleri Malzemeler: Yarım kilo un (elenmiş) 3 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ Bir tutam tuz 3 çorba kaşığı yoğurt Yufkayı açmak için: Nişasta (buğday nişastası) İçi için: 500 gr dövülmüş ceviz içi Üzeri için: 1 su bardağı sıvıyağ ya da 1 su bardağı tereyağı Şerbeti için: 5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu Yapılışı: 1- Şeker ve suyu ocağa alın şeker tamamen eriyip su koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ![]() ![]() 2- Yoğurma kabına un ve geriye kalan tüm malzemeyi alarak kulak memesi kıvamına bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() 3- Hazırladığınız hamurdan yaklaşık 25-30 beze çıkacak, bu bezeleri elinizde yuvarlayın ve tezgaha koyarak üzerine bir bez örtün ![]() ![]() 4- Tezgaha nişasta serpin ve oklava ile bezeleri tepsi büyüklüğünde açın ![]() ![]() 5- Sardığınız yufkayı oklavanın iki tarafından ortaya doğru büzün ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Baklavanın üzerine yağı gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|