Cevizli Havuçlu Milföyler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Havuçlu Milföylerhamur işi tarifler - milföylü tarifler ![]() Malzemeler: * 24 adet volavon (minik milfoy tartlari) * 2 adet orta boy havuc (rendelenmis) * 1 dis kucuk sarmisak (dovulmus) * 1 avuc ceviz (iri cekilmis) * 2 y k yogurt (ne kadar koyu kivamli olursa o kadar iyi)* 1 c k nin ucuyla kimyon, paprika ve kisnis* 1,5 y k zeytinyagi* Bir kac dal maydanoz * Biraz tuz ve karabiber Yapilisi: 1 ![]() Teflon bir tavaya zeytinyagini alip kizdirin Sarmisagi, havucu, baharatlari ve tuz ile karabiberi ekleyip havuc sararip yumusayincaya kadar orta ateste soteleyin ve sogumaya birakin![]() 2 ![]() Soguyan havuc karisimina yogurdu ve cevizi ilave edip iyice karistirin Salatanin kivami tipki amerikan salatasi gibi olmali, yogurdu azar azar eklerseniz daha iyi sonuc alirsiniz![]() 3 ![]() Hazirladiginiz karisimi servise yakin volavonlarin icine bir cay kasigi ile paylastirip uzerlerini minik maydanoz yapraklari ile susleyin Afiyet olsun!kullandigınızvolavonlarin (ya da orjinal adi ile "vol-au-vent"ler) capi yaklasik 2tl buyuklugunde Ne kadar kucuk olursa o kadar sirin ve yemesi bir o kadar kolay oluyor o yuzden buyuk boylarindan secmemeniz tavsiye edilir Ayrica iclerini onceden doldurmayin, yumusayabilirler
|
|
|
|