ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Havuçlu Milföyler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178848)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:50 PM

Cevizli Havuçlu Milföyler
 
hamur işi tarifler - milföylü tarifler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:


*

24 adet volavon (minik milfoy tartlari)

*

2 adet orta boy havuc (rendelenmis)

*

1 dis kucuk sarmisak (dovulmus)

*

1 avuc ceviz (iri cekilmis)

*

2 y.k. yogurt (ne kadar koyu kivamli olursa o kadar iyi)

*

1 c.k.nin ucuyla kimyon, paprika ve kisnis

*

1,5 y.k. zeytinyagi

*

Bir kac dal maydanoz

*

Biraz tuz ve karabiber

Yapilisi:


1.

Teflon bir tavaya zeytinyagini alip kizdirin. Sarmisagi, havucu, baharatlari ve tuz ile karabiberi ekleyip havuc sararip yumusayincaya kadar orta ateste soteleyin ve sogumaya birakin.

2.

Soguyan havuc karisimina yogurdu ve cevizi ilave edip iyice karistirin. Salatanin kivami tipki amerikan salatasi gibi olmali, yogurdu azar azar eklerseniz daha iyi sonuc alirsiniz.

3.

Hazirladiginiz karisimi servise yakin volavonlarin icine bir cay kasigi ile paylastirip uzerlerini minik maydanoz yapraklari ile susleyin. Afiyet olsun!



kullandigınızvolavonlarin (ya da orjinal adi ile "vol-au-vent"ler) capi yaklasik 2tl buyuklugunde. Ne kadar kucuk olursa o kadar sirin ve yemesi bir o kadar kolay oluyor o yuzden buyuk boylarindan secmemeniz tavsiye edilir. Ayrica iclerini onceden doldurmayin, yumusayabilirler.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.