Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damat, pidesi

Damat Pidesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damat Pidesi



Pide - Pide Tarifi - Damat PidesiTarifi - Damat Pidesi Nasıl Yapılır


Malzemeler:


Yufkası için:


1 kg un

Aldığı kadar su

Tuz

İçine:


1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti

250 gram kuyruk yağı

5 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber


Tarifi:


Un, su ve tuzu yoğurup, 3 adet beze koparın Bezeleri 10 dakika dinlendirin Eti, kuyruk yağı ile iyice kavurun Karabiber ilave edin Pirinci, bir tencerede tuz ve bol su ile iyice haşlayın ve suyunu süzün Yufkaları açın Yağlanmış tepsiye bir yufka serin Pirinç, et, karabiber karışımlı için yarısını üzerine koyun, ikinci yufkayı üzerine açın Kalan içten koyun Üçüncü yufka ile üzerini örtün Ocak üzerinde çevirerek pişirin, altı kızarınca böreği başka bir tepsiye ters çevirip tekrar tepsiye alın aynı şekilde pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.