ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Damat Pidesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178840)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:51 PM

Damat Pidesi
 
Pide - Pide Tarifi - Damat PidesiTarifi - Damat Pidesi Nasıl Yapılır


Malzemeler:


Yufkası için:


1 kg un

Aldığı kadar su

Tuz

İçine:


1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti

250 gram kuyruk yağı

5 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber


Tarifi:


Un, su ve tuzu yoğurup, 3 adet beze koparın. Bezeleri 10 dakika dinlendirin. Eti, kuyruk yağı ile iyice kavurun. Karabiber ilave edin. Pirinci, bir tencerede tuz ve bol su ile iyice haşlayın ve suyunu süzün. Yufkaları açın. Yağlanmış tepsiye bir yufka serin. Pirinç, et, karabiber karışımlı için yarısını üzerine koyun, ikinci yufkayı üzerine açın. Kalan içten koyun. Üçüncü yufka ile üzerini örtün. Ocak üzerinde çevirerek pişirin, altı kızarınca böreği başka bir tepsiye ters çevirip tekrar tepsiye alın aynı şekilde pişirin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.