![]() |
Kayınvalidemin Boşnak Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayınvalidemin Boşnak MantısıBoşnak Mantısı - Boşnak Mantısı Tarifi - Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: 1 kilo un 1 Yumurta Tuz Yapılışı : Un bir yumurta ve su ile yuğrulur ![]() ![]() Hamur yarım saat kadar üstü nemli bezle örtülüp dinlendirilir ![]() Sonra yarım yumruk büyüklüğünde toplar yapılır ![]() Merdanle ile 15-20 cm çapında açılır ![]() Açılan hamurların arasına sıvı ve katı yağ karışımından sürülür ![]() Sonra açılan hamurlar ikişer ikişer üst üste konur ![]() Elle çekilerek hamur büyütülür ![]() ![]() Önceden kızdırılan fırında pişirilir ![]() Pişince üstüne sarımsaklı yoğurt konur ![]() ![]() Fırından çıkarılıp üzerine pul biber ve tereyağı karışımı dökülür ![]() not : Bu tarif kayınvalidemden öğrendiğim ve devamlı yaptığım mantıdır ![]() Kendi tarifimdir ![]() Başka adı varsa bilemem |
![]() |
![]() |
|