![]() |
Kayınvalidemin Boşnak Mantısı
Boşnak Mantısı - Boşnak Mantısı Tarifi - Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 kilo un 1 Yumurta Tuz Yapılışı : Un bir yumurta ve su ile yuğrulur.Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur yarım saat kadar üstü nemli bezle örtülüp dinlendirilir. Sonra yarım yumruk büyüklüğünde toplar yapılır. Merdanle ile 15-20 cm çapında açılır. Açılan hamurların arasına sıvı ve katı yağ karışımından sürülür. Sonra açılan hamurlar ikişer ikişer üst üste konur. Elle çekilerek hamur büyütülür.Rulo yapılıp 3 cm büyüklüğünde kesilip tepsiye dizilir. Önceden kızdırılan fırında pişirilir. Pişince üstüne sarımsaklı yoğurt konur.5 dk daha fırına atılır. Fırından çıkarılıp üzerine pul biber ve tereyağı karışımı dökülür. not : Bu tarif kayınvalidemden öğrendiğim ve devamlı yaptığım mantıdır. Kendi tarifimdir. Başka adı varsa bilemem |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.