Tavuklu Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu TartTavuklu Tart Tarifi - Tavuklu Tart Nasıl Yapılır - Tavuklu Tartın Yapılışı ![]() Malzemeler: hamuru için: 1/2 paket tereyağı veya margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 2 5-3 su bardağı un1/2 paket kabartma tozu tuz üzeri için: 1/2 tavuk göğsü(haşlanmış) 1 büyük konserve garnitür veya haşlanmış 1'er adet patates,havuç ve 100gr bezelye tuz,karabiber sosu için: 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un tuz 75 gr kaşar rendesi Yapılışı: unu eleyip havuz gibi açalım hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip,özlü bir hamur yoğuralım![]() 25-30 cm çapındaki fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim ![]() hamuru kenarları 2-3 cm yukarıda kalacak şekilde kalıba yerleştirelim ![]() ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim ![]() bir kapta tiftiklenmiş tavuk göğsünü,garnitürü,tuz ve karabiberi karıştıralım ![]() tavaya sıvıyağı alalım unu ekleyip hafifçe sararıncaya kadar karıştıralım karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirelim![]() ocaktan alıp tavuklu harcı ekleyelim ve iyice karıştıralım ![]() pişen tart hamurunun üzerine yayalım üzerine bolca kaşar rendesi serpip fırının üst gözünde kaşarlar iyice eriyinceye dek pişirelim![]() arzuya göre tartölet kalıplarında da pişirilebilinir
|
|
|
|