İrmikli Hamur Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Hamur Tatlısıİrmikli Hamur Tatlısı Tarifi - İrmikli Hamur Tatlısı Yapılışı - İrmikli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır - İrmikli Hamur Tatlısı Malzemeleri 70 gr irmik4 adet yumurta 40 gr şeker200 ml süt50 gr un30 ml akçaağaç şurubu40 gr tereyağı20 gr pudra şekeriTuz Biber Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın Yumurta beyazlarını şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın Süt, yumurta sarıları, un, irmik, bir tutam tuz ve akçaağaç şurubunu el mikseri ile kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın Son olarak yumurta beyazlarını ilave edip karıştırmaya devam edin Tereyağını büyük bir tavada kızdırın Hamuru tavaya döküp kızartın Üstünü aluminyum folyo ile kapatıp önceden 220°C'de ısıtılmış fınnda 30 dakika pişirin Tatlıyı fırından çıkartın İki çatal yardımıyla tatlıyı tavanın içinde parçalara ayırın Servis tabaklarına alıp üstüne pudra şekeri serpiştirin Yanında meyve salatası ile servis yapın
|
|
|
|