Kuşbaşılı Pide |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşbaşılı Pide![]() Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 20 gr yaşmayaAldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı) İçine: 400 gr kuşbaşı kuzu eti3 adet domates 3 adet sivribiber 2 yemek kaşığı tereyağı 12 tatlı kaşığı tuz 12 tatlı kaşığı karabiber Üzerine : 1 adet yumurta sarısı Yapılışı: Mayayı ılık suda eritin Unu ve tuzu ekleyip yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin![]() Üzerini örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın ![]() Tereyağını tavada eritin ve eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun ![]() Domates ve biberleri doğrayıp ete ekleyin ![]() Baharatları da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin ![]() Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 2 parçaya ayırın ![]() Merdane ile oval şekilde açıp iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürün ![]() 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin ![]() alıntı |
|
|
|