Taze Bamya Haşlaması 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Bamya Haşlaması 2Bamya Haşlaması Tarifi - Bamya Haşlaması Yapılışı - Bamya Haşlaması Nasıl Yapılır - Bamya Haşlaması Malzemeleri 150 gr bamya 3 bardak su 1/2 kaşık tereyağı Tuz Limon Bamyalar iyice yıkandıktan sonra, uçları, usûlüne uygun şekilde bıçakla kesilerek temizlenir Bundan sonra bir daha iyice yıkanarak temizlenir Bir tencereye bamyaların hepsini içine alacak kadar, takriben 3 bardak kadar, su konur Su kaynadıktan sonra bamyalar içine atılır Bamyaya hafif tadını verecek kadar limon da kaynamakta olan suya sıkılır (Veya limon suyu ile aynı durum gerçekleştirilir ) Bamyalar suyun içinde 15-20 dakika kaynatılarak pişirildikten sonra tencere ateşten indirilir Yenirken üzerine hafif tereyağı alınır
|
|
|
|