Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, haşlaması, taze

Taze Bamya Haşlaması 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Bamya Haşlaması 2



Bamya Haşlaması Tarifi - Bamya Haşlaması Yapılışı - Bamya Haşlaması Nasıl Yapılır - Bamya Haşlaması Malzemeleri

150 gr bamya

3 bardak su

1/2 kaşık tereyağı

Tuz

Limon


Bamyalar iyice yıkandıktan sonra, uçları, usûlüne uygun şekilde bıçakla kesilerek temizlenir Bundan sonra bir daha iyice yıkanarak temizlenir Bir tencereye bamyaların hepsini içine alacak kadar, takriben 3 bardak kadar, su konur Su kaynadıktan sonra bamyalar içine atılır Bamyaya hafif tadını verecek kadar limon da kaynamakta olan suya sıkılır (Veya limon suyu ile aynı durum gerçekleştirilir) Bamyalar suyun içinde 15-20 dakika kaynatılarak pişirildikten sonra tencere ateşten indirilir Yenirken üzerine hafif tereyağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.