ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Bamya Haşlaması 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176943)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:10 AM

Taze Bamya Haşlaması 2
 
Bamya Haşlaması Tarifi - Bamya Haşlaması Yapılışı - Bamya Haşlaması Nasıl Yapılır - Bamya Haşlaması Malzemeleri

150 gr bamya

3 bardak su

1/2 kaşık tereyağı

Tuz

Limon


Bamyalar iyice yıkandıktan sonra, uçları, usûlüne uygun şekilde bıçakla kesilerek temizlenir. Bundan sonra bir daha iyice yıkanarak temizlenir. Bir tencereye bamyaların hepsini içine alacak kadar, takriben 3 bardak kadar, su konur. Su kaynadıktan sonra bamyalar içine atılır. Bamyaya hafif tadını verecek kadar limon da kaynamakta olan suya sıkılır. (Veya limon suyu ile aynı durum gerçekleştirilir.) Bamyalar suyun içinde 15-20 dakika kaynatılarak pişirildikten sonra tencere ateşten indirilir. Yenirken üzerine hafif tereyağı alınır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.