Fiyonk Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fiyonk TatlısıFiyonk Tatlısı Tarifi - Fiyonk Tatlısı Yapılışı - Fiyonk Tatlısı Malzemeleri Malzemeler : 1 Su B Yoğurt2 Çorba K İrmik1 Yumurta 1 Paket Kabartma Tozu 1 Çorba K Yumuşak MargarinAlabildiği Kadar Söke Un Şerbeti İçin: 3,5 Su B Toz Şeker2,5 Su B Su1 Dilim Limon Kızartmak İçin: Sıvıyağ Üzeri İçin: Fıstık Hazırlanışı * Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın![]() * Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın İyice çırpın![]() * İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin ![]() * İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Oklavayla iyice açın İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin![]() * Şeritlerden de 4-5 cm lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın![]() * Kızgın yağda kızatın Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin Soğumuş şerbete alın![]() * Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın Üzerine fıstık serpin Ceviz ya da fındık da olabilir
|
|
|
|