![]() |
Vişneli Etimek Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Etimek Tatlısı![]() Malzemeler : 10 adet tuzsuz etimek Kremesı için : 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 50 gram margarin 1 paket vanilin Şerbeti için: 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı vişne suyu Yapılışı : İlk olarak etimeklerimizi uygun büyüklükteki hafif derin bir kaba dizelim ![]() Daha sonra şerbetimizi hazırlayalım ![]() Bunun için 1 su bardağı toz şekeri kalın tabanlı bir çelik tencereye koyup ocağa yerleştirelim ![]() Hiç su ilave etmeden şeker tamamen karamelize oluncaya kadar arasıra karıştıralım ![]() Daha sonra yavaş yavaş bir su bardağı suyu ekleyelim ![]() Bu aşamada çok fazla sıçradığını bilmenizde fayda var ![]() Ayrıca bu aşamada karamelleşen şekerler topaklanabiliyor, çok seri karıştırmak ve ocağı bir müddet daha açık tutmak gerekiyor ![]() Daha sonra bu şerbetin içine vişne suyunu da ekleyelim ve etimeklerin üzerine dökelim ![]() Etimekler şerbetini çekerken kremayı hazırlayalım ![]() 4 su bardağı soğuk sütün içine un, nişasta ve irmiği ilave edip karıştıralım ![]() Şekeri de ilave edip ocağa alalım ![]() Sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim ![]() Koyulaşmaya başlayınca margerini ve vanilini ilave edelim ![]() Kaynayınca ocaktan alalım ![]() Eğer pütürlü bir görünümü varsa mikserden geçirelim ve şerbetli etimeklerin üzerine dökelim ![]() Oda sıcaklığına geldikten sonra 1-2 saat buzdolabında bekletelim ![]() Dilimleyip vişne taneleriyle süsleyerek servis yapalım ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|