Kremalı Kadayıf Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Kadayıf Tatlısı![]() Malzemeler; -250 gr telkadayıf -6 yk esmer şeker (beyaz da olur)-5 yk tereyağ-1,5 bardak dövülmüş ceviz Kreması; -1 kg süt-4 yk un-2 yk mısır nişastası-2 kahve fincanı şeker -1 yumurta -1 pk vanilya-1 pk krema (200ml)Yapılışı; -Öncelikle kadayıfı 1-2 saat buzlukta donduralım ki kolaylıkla kırıp ufaltalım -Bir tencerede şeker, yağ ve kadayıfı pembeleşene kadar kavuralım sonra cevizi ekleyip 2-3 dak daha kavuralım-Soğuması için bir kenarda bekletelim -Krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi pişirelim -Piştikten sonra vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bir kenarda bekletelim -Ilınınca kremayı koyup 4-5 dak çırpalım-Kadayıftan kuplara koyalım veya yarısını borcama yayalım -Kremasını koyup üzerlerine kalan kadayıfları paylaştıralım veya borcama koyalım -Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip dondurma ile servis yapalım ![]() |
|
|
|