Şeftalili Ramazan Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Ramazan TatlısıMalzemeler : * Şeftalili Ramazan Tatlısı: 5 Şeftali 1 Su B Tozşeker1 Kabuk Tarçın * Kreması İçin: 1 Lt Süt1 Su B Tozşeker1 P Vanilya2 Çorba K Buğday Nişastası2 Çorba K Pirinç Unu* Üzeri İçin: 3 Çorba K Toz BademHazırlanışı Şeftalilerin kabuklarını soyun Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin Üzerine toz şekeri dökün Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin![]() Ardından vanilyayı ilave edin Kaynayınca ocaktan alın Fırın kabına kremayı dökün Üzerüne şeftalileri dizin Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz
|
|
|
|