ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Şeftalili Ramazan Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182824)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:13 AM

Şeftalili Ramazan Tatlısı
 
Malzemeler :


* Şeftalili Ramazan Tatlısı:

5 Şeftali

1 Su B. Tozşeker

1 Kabuk Tarçın
* Kreması İçin:

1 Lt. Süt

1 Su B. Tozşeker

1 P. Vanilya

2 Çorba K. Buğday Nişastası

2 Çorba K. Pirinç Unu
* Üzeri İçin:

3 Çorba K.Toz Badem

Hazırlanışı


Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.


Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerüne şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.