Sucuklu Ay Çöreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuklu Ay ÇöreğiSucuklu Ay Çöreği - Sucuklu Ay Çöreği Tarifi Malzemeler: 4 su b un1 p kuru maya1 haşlanmış patates 1 çay b yoğurtYarım çay b sıvıyağAldığı kadar ılık su Açmak için: tereyağı İç harcı için: yarım kangal sucuk 100 gr kaşar peyniri3 haşlanmış patates 2 biber 2 çorba k domates püresiTuz, karabiber Üzeri için: Yumurta sarısı çörek otu Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu alın Ortasını açarak içine kuru mayayı ve tuzu alın Harmanladıktan sonra ortasına yoğurt ve biraz su ekleyerek karıştırmaya başlayın İçine rendelenmiş 1 patatesi ekleyerek alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun![]() Diğer tarafta iç harcı için haşlanmış 3 patatesi rendeleyin Üzerine doğranmış sucuk, biber, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın![]() Hazırladığınız hamuru 8 bezeye ayırın Bezeleri yumuşamış tereyağı yardımı ile elle açın içine domates püresi sürerek iç harçtan koyun Rulo yaparak ortası tombul kenarları daha ince bir şekil verin Ay şekli vererek yağlanmış fırın kabına dizin Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede pişirin
|
|
|
|