![]() |
Kayısılı Çörekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı ÇöreklerKayısılı Çörekler - Kayısılı Çörekler Tarifi ![]() açıklama & notlar Malzemeler 8 adet çörek içindir ![]() Ekmeğin pişip pişmediğini anlamak için, pişme süresinin sonunda üstüne parmaklarınızla hafifçe vurun ![]() ![]() içindekiler 250 ml süt 1 tutam tuz 2-3 çorba kaşığı portakal marmeladı 500 gr un 1 küp yaş maya (42 gr) 2 çorba kaşığı tozşeker 100 gr margarin 200 gr kuru kayısı 2-3 çorba kaşığı kıyılmış şam fıstığı hazırlanışı Sütü ısıtıp marmeladı ilave edin ![]() ![]() Mayayı çukurun içine ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() Ardından unu kenarlardan ortaya doğru alıp hamuru yoğurmaya başlayın ![]() ![]() ![]() Hamurun üzerine un serpip üzerini kapatın ![]() ![]() Kuru kayısıları doğrayıp hamura yedirin ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|