ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayısılı Çörekler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177955)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:19 AM

Kayısılı Çörekler
 
Kayısılı Çörekler - Kayısılı Çörekler Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

açıklama & notlar

Malzemeler 8 adet çörek içindir.


Ekmeğin pişip pişmediğini anlamak için, pişme süresinin sonunda üstüne parmaklarınızla hafifçe vurun. İçi boş gibi bir ses geliyorsa ekmek pişti demektir.

içindekiler


250 ml süt

1 tutam tuz

2-3 çorba kaşığı portakal marmeladı

500 gr un

1 küp yaş maya (42 gr)

2 çorba kaşığı tozşeker

100 gr margarin

200 gr kuru kayısı

2-3 çorba kaşığı kıyılmış şam fıstığı

hazırlanışı


Sütü ısıtıp marmeladı ilave edin. Unu büyük bir kaba alıp ortasına bir çukur açın.

Mayayı çukurun içine ufalayın. Şeker ve tuzu ilave edin. Biraz süt döküp çatalla karıştırın. 15 dakika dinlendirin.

Ardından unu kenarlardan ortaya doğru alıp hamuru yoğurmaya başlayın. Artan sıcak sütü ve margarini ilave edin. Hamuru en az 10-15 dakika iyice yoğurun.

Hamurun üzerine un serpip üzerini kapatın. Oda sıcaklağında 15 dakika kadar bekletin.

Kuru kayısıları doğrayıp hamura yedirin. Hamurdan 30 cm uzunluğunda bir somun şekillendirip ondan 8 eşit parça kesin. Her bir parça hamurdan birer yuvarlak çörek şekillendirin.

Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın. Çörekleri tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çok az su ve şam fıstığı serpin. Üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Çörekleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.