Güveçte Köy Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Köy EkmeğiGüveçte Köy Ekmeği Tarifi - Güveçte Köy Ekmeği Yapılışı - Güveçte Köy Ekmeği Nasıl Yapılır - Oktay Usta Güveçte Köy Ekmeği Malzeme Listesi 1 Kg Köy Ekmeği Karışımı 2 Çorba K Kuru Maya1 Haşlanmış Patates Tuz Su Üzeri İçin: 1 Çorba K YoğurtHazırlanışı: Karıştırma kabına köy ekmeği karışımını döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz Ortasına patatesi rendeliyoruz Mayayı su ile ıslatıp patateslerin üzerine ilave ediyoruz![]() Tuzu ve alabildiği kadar suyu da döküp kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz Hazırlamış olduğumuz hamuru yuvarlak güvecin içerisine koyuyoruz![]() Üzerine yağ ve yoğurt karışımını sürüp baklava dilimleri şeklinde kesiyoruz Mayalanması için biraz bekletiyoruz![]() Mayalanan hamuru Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
|
|
|
|