Tırtıl Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tırtıl TatlısıTırtıl tatlısı hakkında - Oktay usta tırtıl tatlısı tarifi - Tırtıl tatlısı nasıl yapılır Malzemeler :
Yumuşak magarini koyun ve karıştırın Toz bademi, irmiği, vanilyayı, kabartma tozunu, pudra şekerini ve unu ilave edin Bütün malzemeleri koyduktan sonra yoğurun Hamurun kıvamı kulak memesinden daha yumuşak olmalı Şanti torbasına hamuru doldurun Geniş ve tırtıklı bir uç takın Yağlanmış tepsiye parmak uzunluğunda sıkın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Tencereye suyu, şekeri ve limonu koyup kaynatın Sıcak tatlıya şerbeti ılıyınca dökün
|
|
|
|