Kruvasan Croissant Fransız Poğaçası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kruvasan Croissant Fransız Poğaçasıfransız katmerli poğaça tarifi - katmerli poğaça ![]() Malzemeler: 500 gr un (ölçüyü siz ayarlayın) 2 yumurta akı 200 ml su 40 gr yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı şeker şeker miktarını fazlalaştırabilirsiniz![]() üzerine: 200 gr oda ısısında tereyağı üzerine yumurta sarısı Yapılışı: Un hariç diğer malzemeleri karıştırın azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın![]() Hamuru 20 dakika tezgahta mayalayın mayalı hamuru buzdolabına alın üzerini örtün 1 saat bekletin dolaptan alın unlu tezgahta 2 cm kalınlığında açın yumuşamış 200 gr yağın hepsini bıçakla delmeden hamurun üzerine sürün mektup gibi katlayın üzerini örtün 30 dakika dolapta bekletin tekrar az unlu zeminde merdane ile 2 cm kalınlığında açın ( bu sefer yağ sürülmüyor yağın hepsini ilk açmamızda sürmüştük ) sadece 2 cm kalınlığında açın merdane ile mektup gibi katlayın tekrar dolapta 30 dakıka bekletin son kez yine aynı işlemi yapın toplam 3 kez olacak tekrar dolaba alın 30 dakıka bekletin![]() işlem bitince hamuru unlu tezgahta yarım cm kadar ince açın 7 cm boyunda üçgen şeklinde sigara böreği keser gibi kesin sonra istediğiniz içten koyun ben sade yaptım sigara böreği gibi kıvırın fırın tepsisine dizin 1 saat mayalayın üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısınmış 190 dereçede pişirin![]()
|
|
|
|