![]() |
Kruvasan Croissant Fransız Poğaçası
fransız katmerli poğaça tarifi - katmerli poğaça
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 500 gr un (ölçüyü siz ayarlayın) 2 yumurta akı 200 ml su 40 gr yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı şeker. şeker miktarını fazlalaştırabilirsiniz. üzerine: 200 gr oda ısısında tereyağı üzerine yumurta sarısı Yapılışı: Un hariç diğer malzemeleri karıştırın. azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika tezgahta mayalayın. mayalı hamuru buzdolabına alın üzerini örtün 1 saat bekletin. dolaptan alın. unlu tezgahta 2 cm. kalınlığında açın yumuşamış 200 gr yağın hepsini bıçakla delmeden hamurun üzerine sürün. mektup gibi katlayın üzerini örtün 30 dakika dolapta bekletin. tekrar az unlu zeminde merdane ile 2 cm. kalınlığında açın. ( bu sefer yağ sürülmüyor. yağın hepsini ilk açmamızda sürmüştük.) sadece 2 cm. kalınlığında açın merdane ile mektup gibi katlayın tekrar dolapta 30 dakıka bekletin. son kez yine aynı işlemi yapın. toplam 3 kez olacak. tekrar dolaba alın 30 dakıka bekletin. işlem bitince hamuru unlu tezgahta yarım cm. kadar ince açın. 7 cm boyunda üçgen şeklinde sigara böreği keser gibi kesin sonra istediğiniz içten koyun ben sade yaptım. sigara böreği gibi kıvırın. fırın tepsisine dizin. 1 saat mayalayın. üzerine yumurta sarısı sürün. önceden ısınmış 190 dereçede pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.