Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kremalı, portakal

Kremalı portakal

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı portakal



Malzemeler

6 portakal

1 paket krema

1 paket muz jölesi

2 Elma

YAPILIŞI

Eşit boyda ince kabuklu portakalları yıkayın Her portakalın tepesini kesin

Açtığınız portakalların içini dikkatlice çıkarın (Kabuğu delmemeye dikkat ederek)

Portakalların ağzını şekilli olarak kesin İçin boşalan portakalları bir dakika kaynar suda tutup çıkarın Hemen soğuk suya atınBir bıçak yardımıyla portakal kabuklarının beyaz içlerini çıkarın

Bir kasenin içine jöleyi dökün

Bir bardak sıcak suda eritin

Daha sonra iki bardak soğuk su koyun

Küçük küçük doğradığınız portakalın içini ve doğranmış elmaları jöleye katın

Karıştırıp bir kaba dökün Buzdolabında dondurun Çıkartıp küçük küpler halinde kesin

Portakalın içini doldurun Üzerine krema sıkın

Üzerini süsleyip soğuk olarak servisyapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.