![]() |
Kremalı portakal
Malzemeler
6 portakal 1 paket krema 1 paket muz jölesi 2 Elma YAPILIŞI Eşit boyda ince kabuklu portakalları yıkayın. Her portakalın tepesini kesin. Açtığınız portakalların içini dikkatlice çıkarın (Kabuğu delmemeye dikkat ederek) Portakalların ağzını şekilli olarak kesin. İçin boşalan portakalları bir dakika kaynar suda tutup çıkarın. Hemen soğuk suya atınBir bıçak yardımıyla portakal kabuklarının beyaz içlerini çıkarın. Bir kasenin içine jöleyi dökün Bir bardak sıcak suda eritin Daha sonra iki bardak soğuk su koyun Küçük küçük doğradığınız portakalın içini ve doğranmış elmaları jöleye katın Karıştırıp bir kaba dökün. Buzdolabında dondurun. Çıkartıp küçük küpler halinde kesin Portakalın içini doldurun. Üzerine krema sıkın Üzerini süsleyip soğuk olarak servisyapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.