![]() |
Muhallebili Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Baklavabaklava tarifleri - şerbetli tatlılar - muhallebili baklava nasıl yapılır ![]() Muhallebili baklava malzemeleri Yarım paket baklava yufkası 1 ![]() 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı irmik 60 gr tereyağı Şerbeti için 2 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker Yarım limonun suyu Üzeri için Toz antep fıstığı Muhallebili baklava hazırlanışı Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir t encerede kaynatıp soğumaya bırakın ![]() Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın ![]() koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() ![]() 3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ![]() Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın ![]() Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın ![]() Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün ![]() 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün ![]() Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|