ŞEFTALİ KURABİYE |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ŞEFTALİ KURABİYEMalzemeler: Hamuru için:125 gr margarin 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı şeker 1 yumurta Aldığı kadar un Yarım pk Kabartma tozu ve yarım paket vanilya40 ad Yarım ceviz kabuğu,(bunun yerine folyoları sarıp küçük yuvarlaklar elde edebilirsiniz)Kreması: 250 GR süt1 ad Yumurta1 su bardağından 1 parmak fazla un Yarım su bardağı toz şeker Yarım çay kaşığı vanilya 4 5 çorba kaşığı margarinKurabiyelerin üzeri için, kırmız ve sarı gıda boyası Hamurunun yapılışı: Margarin, yoğurt, toz şeker, yumurta, aldığı kadar un,vanilya ve kabartma tozunu bir kapta iyice yoğurup,(kulak memesi yumuşaklığında olacak ve ele yapışmayacak) nemli bir bezle 10 dakika dinlendirin |
|
|
|