Köstebek Pasta - Porsiyonluk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köstebek Pasta - PorsiyonlukKöstebek Pasta yapimi - Dolgu kek yapimi - köstebek pasta tarifi - minik köstebek pasta yapimi ![]() MALZEMELER Hamuru İçin:
![]() YAPILIŞI: [*]Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın [*]Su ekleyip hafif karıştırın Limon kabuğu rendeleyin [*]Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırın Eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin [*]Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştırın [*]Yağladığınız mini fırın tepsisine boşaltın [*]150 dereceli fırında pişirin [*]Bu arada krema malzemelerini vanilya, margarin, hindistancevizi ve muz hariç karıştırıp pişirin [*]Krema soğuyunca vanilya, margarin ve hindistancevizi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın 1 tane muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyin, hafif karıştırın [*]Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde çıkarın Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın [*]Bir yuvarlak kek parçasını alın 1 çorba kaşığı dolusu kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın [*]Elinizle yuvarlayarak kek parçalarının her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın [*]Kalan kekler için aynı işlemi uygulayın Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin![]() Not:Bu ölçüler mini fırın tepsisi için Normal fırın tepsisine 1,5 ölçü kullanın |
|
|
|