![]() |
Köstebek Pasta - Porsiyonluk
Köstebek Pasta yapimi - Dolgu kek yapimi - köstebek pasta tarifi - minik köstebek pasta yapimi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER Hamuru İçin:
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg YAPILIŞI: [*]Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın.[*]Su ekleyip hafif karıştırın. Limon kabuğu rendeleyin.[*]Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırın. Eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin.[*]Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştırın.[*]Yağladığınız mini fırın tepsisine boşaltın.[*]150 dereceli fırında pişirin.[*]Bu arada krema malzemelerini vanilya, margarin, hindistancevizi ve muz hariç karıştırıp pişirin. [*]Krema soğuyunca vanilya, margarin ve hindistancevizi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın. 1 tane muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyin, hafif karıştırın.[*]Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde çıkarın. Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın.[*]Bir yuvarlak kek parçasını alın. 1 çorba kaşığı dolusu kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın.[*]Elinizle yuvarlayarak kek parçalarının her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.[*]Kalan kekler için aynı işlemi uygulayın.Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin. Not:Bu ölçüler mini fırın tepsisi için. Normal fırın tepsisine 1,5 ölçü kullanın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.