![]() |
Floransa Bisküvisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Floransa BisküvisiFloransa Bisküvisi Tarifi - Floransa Bisküvisi Yapılışı - Floransa Bisküvisi Nasıl Yapılır - Floransa Bisküvisi Malzemeleri 125 gr tereyağı 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 2 çorba kaşığı bal 60 gr (1/2 su bardağı) badem (tuzsuz, kabuğu soyulmuş) 60 gr (1/3 su bardağı) vişne reçeli tanesi 125 gr (1 su bardağı) un 125 gr sütsüz (bitter) çikolata Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Orta boy bir tencerede, tereyağı, şekeri ve balı hafif ateşte, devamlı karıştırarak eritiniz ![]() ![]() Bu karışımı çorba kaşığı ile yağlı kâğıda aralıklarla dökünüz ![]() ![]() Tepsiyi fırının orta katına sürüp 10 dakika pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra, bisküvileri iyice soğutup, yağlı kağıttan alınız ![]() Küçük bir tencereye su doldurup ateşe koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|