ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Floransa Bisküvisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182042)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:57 PM

Floransa Bisküvisi
 
Floransa Bisküvisi Tarifi - Floransa Bisküvisi Yapılışı - Floransa Bisküvisi Nasıl Yapılır - Floransa Bisküvisi Malzemeleri

125 gr tereyağı

125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

2 çorba kaşığı bal

60 gr (1/2 su bardağı) badem (tuzsuz, kabuğu soyulmuş)

60 gr (1/3 su bardağı) vişne reçeli tanesi

125 gr (1 su bardağı) un

125 gr sütsüz (bitter) çikolata


Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Fırın tepsinizi yağlı kâğıtla kaplayıp bir kenara bırakınız.

Orta boy bir tencerede, tereyağı, şekeri ve balı hafif ateşte, devamlı karıştırarak eritiniz. Şeker eriyince tencereyi ateşten alıp badem, vişne taneleri ve unu ekleyerek iyice karıştırınız.

Bu karışımı çorba kaşığı ile yağlı kâğıda aralıklarla dökünüz. (Gerekirse ikinci bir tepsi kullanınız.)

Tepsiyi fırının orta katına sürüp 10 dakika pişiriniz.

Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra, bisküvileri iyice soğutup, yağlı kağıttan alınız.

Küçük bir tencereye su doldurup ateşe koyunuz. Çikolataları daha küçük bir tencereye koyup, bu ikinci tencereyi su dolu tencerenin içine oturtunuz. Çikolatayı orta ateşte eritiniz. Çikolata eriyince kabı ateşten alıp iyice karıştırınız. Erimiş çikolatayı bıçakla bisküvilerin üstüne sürüp, dilerseniz bir çatalla üstünü dalgalı biçimde süsleyiniz. Çikolatalı bisküvileri çikolatalı tarafları üste gelecek biçimde bir tel ızgaraya yerleştiriniz. Çikolatası iyice soğuyup sertleştikten sonra servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.