Keşfedilmemiş Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keşfedilmemiş PastaMALZEMELER 2 su bardağı un 1 çay bardağı dövülmüş fındık 100 gr margarin 4 yemek kaşığı süt İçi için: 2 su bardağı kuru kayısı 1 adet portakal kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı kuru üzüm 1 çay kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, margarin, süt ve un koyup bir hamur tutun Hamuru 30 dakika dinlendirin Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın Hamurdan 2 eşit beze yapın Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın![]() alıntı |
|
|
|