![]() |
Keşfedilmemiş Pasta
MALZEMELER
2 su bardağı un 1 çay bardağı dövülmüş fındık 100 gr. margarin 4 yemek kaşığı süt İçi için: 2 su bardağı kuru kayısı 1 adet portakal kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı kuru üzüm 1 çay kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, margarin, süt ve un koyup bir hamur tutun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin. Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın. Hamurdan 2 eşit beze yapın. Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın. Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun. Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.