Helva Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Helva Nasıl Yapılırirmik hevası tarifi - irmik helvası nasıl yapılır - sütlü helva tarifi ![]() Malzemeler: 1 bardak irmik 1 bardak süt yarım bardak şeker (şeker çok gelirse azaltabilirsiniz) yarım çay bardağı zeytinyağı 1-2 yemek kaşığı çam fıstığı süslemek için dilerseniz toz antep fıstığı Hazırlanışı: Yağı tencerede ısıtın İrmik ve fıstıkları birlikte tencereye koyun ve karıştıra karıştıra kavurun Fıstıklar kavrulduğunda irmik de kavrulmuş demektir ![]() Başka bir kapta soğuk süt ve şekeri iyice karıştırın Ocaktaki irmiğe ilave edin ![]() Dikkatli olun sıçrayabiliyor Ocağın ısısını artırın Suyunu çekmeye başladığında altını kapatın ve tencerenin kapağını kapatıp 4 dakika demlendirin ![]() Daha sonra helvanızı karıştırıp kaselere koyun ve antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|