Muzlu Bademli Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Bademli KekMalzemeler 5 Adet yumurta 5 Çorba kaşığı tozşeker Yarım paket tozşeker Yarım paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 5 Çorba kaşığı un 2/3 su bardağı badem Keki ıslatmak için: Yarım su ardağı süt 2 Çorba kaşığı tozşeker Kreması için: 1 Paket pasta kreması 1 5 su bardağı süt 2 Adet muz Yarım çay bardağı file badem 1 Tatlı kaşığı bal Hazırlanışı · Bir kaba karıştırdığınız 5 adet yumurtanın üzerine 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin · Kısık ateşte çok hızlı karıştırın · Ateşten alıp, vanilya, kabartma tozu ve ilave edip, karıştırın · Son olarak kabuğunu soyup, çok ince kıydığınız bademleri ekleyin ve tekrar karıştırın · Derin bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine boşaltın · Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin · Yarım su bardağı süte 2 çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın · Kek pişince fırından çıkarıp, üzerine şekerli sütü gezdirin ve soğumaya bırakın · Diğer taraftan hazır pasta kremasını bir buçuk su bardağı sütle çırpın · Soğuyan keki enlemesine ikiye bölün · Arasına kremanın bir kısmını sürün · 1 Adet dilimlenmiş muzu kremanın üstüne sıralayın · Diğer kek parçasını üzerine kapatın · Kekin her tarafını kalan kremayla sıvayın · Servis yapmadan önce diğer muzu dilimleyip, kekin üzerine yerleştirin · File bademi serpiştirin · En üste bal gezdirip, servis yapın
|
|
|
|